Alt hvad du skal vide, om installation af en ladeboks til din elbil

Alle podcast episoder
Alle podcast episoder
Alt hvad du skal vide, om installation af en ladeboks til din elbil
Loading
/

Velkommen til vores seneste episode, hvor vi går i dybden med alt, hvad du behøver at vide om installationen af en ladeboks til din elbil, i samarbejde med NRGi.

Vi besvarer de mest almindelige spørgsmål, og giver dig en grundig forståelse af processen. I denne episode besvarer vi spørgsmål som:

 • Hvad indebærer en standard installation?
 • Hvor langt må kablet være fra eltavlen til ladeboksen?
 • Hvad er kravene til kablets tykkelse og kvalitet?
 • Skal der installeres en separat sikringsgruppe og fejlstrømsafbryder til ladeboksen?
 • Hvilken effekt kan ladeboksen levere ved en standard installation?
 • Må ladeboksen sidde på træværk, og er der risiko for brand?
 • Skal forsikringsselskabet informeres om installationen af ladeboksen?
 • Hvem skal kontaktes ved problemer med ladeboksen, installatøren eller NRGi?

Jeg deler også nogle typiske spørgsmål, vores lyttere og seere har stllet i forbindelse med en installation, så du kan være godt forberedt, når du engang selv skal have en ladestander.

Til alle elbilsejere og dem, der overvejer at skifte til elbil, er denne episode en must, for at sikre en problemfri installation af din ladeboks. Så lyt med og få svar på alle dine spørgsmål!

Husk at abonnere på vores podcast for flere informative episoder, og del gerne denne episode med dine venner og familie, der også kunne have glæde af denne viden.

Foruden ovenstående spørgsmål, har vi også kontaktet NRGi, med følgende spørgsmål (Priser er fra Januar 2024, kontakt selv NRGi for opdaterede priser):

 • Kræver installationen særlige tiltag, hvis jeg har solceller? Nej. Skal man også have et EL abonnement hos jer, for at have jeres EL ladeboks?

Ja, og fuld refusion kræver ligeledes en service aftale til 69 kr./md.

 • Hvad koster EL aftalen med jer, og hvad er den for en aftale?

Det koster 29 kr. pr. md for EL abonnomentet + 5 øre pr. kWh på timeprisen. Det er et NRGi Time abonnoment, som følger med, hvilket betyder, at du kun betaler for den faktiske strøm du bruger på elbilen. Der er ikke en fast pris eller noget som skal forudbetales på aconto, så derfor har du fuld kontrol over dine udgifer. Prisen for EL følger ligedes timeprisen på strøm, så du altid kan følge strømprisen, og så lade når det er billigst.

 • Skal man selv holde øje med det hele tiden?

Nej, det kan du faktisk få styret med vores ladeapp, som er udviklet sammen med Monta. Her skal du blot fortælle hvornår du skal bruge bilen, og hvor mange procent der skal være på batteriet. Så finder app’en selv ud af oplade bilen på de timer der er billigst, inden du skal ud at køre!

 • Hvor lang tid går der, før i kan komme og lave installationen?

Der går typisk ca. 3-4 uger, efter du har bestilt hos NRGi. Har i et samarbejde med forskellige operatører af lynladestandere? DC-ladning kan tilgås via Monta app’en (NRGi Opladning), her kan du se prisen i selve app’en. Det er pt. 7.500 ladepunkter i Danmark, men prisen vil være dyrere, end hvis du f.eks. har et abonnement, hvor du betaler aconto, for at kunne lade uden ekstra regninger. Du har faktisk også mulighed for at lege tankstation for andre, via vores lade app. Hvis du f.eks. er udrejst i 1 måned, kan du opsætte din ladeboks, så andre kan tanke på den. Her fastsætter du selv prisen, til f.eks. 5 kr. og det samme kan du gøre, hvis du har nogle venner eller familie, som skal have lidt strøm på. Så indtaster du bare den pris, som i aftaler.

 • Hvordan fungere refusion hos NRGi?

Det er en af fordelene ved at vælge NRGi. Du får nemlig allerede et overblik over din refusion i lade app’en efter 3-4 timer, og skal dermed ikke vente på at der bliver fundet en gennemsnitspris for en længere periode. Det giver igen et bedre overblik for dig som forbruger, og mere gennemsigtighed.

 • Kan ladeboksen god administrerer, at jeg har solceller, hvis jeg ønsker at lade på egen solenergi?

Nej og Ja. Du kan i de fleste elbiler, sige at de maks. Må lade med x antal amp. Og på den måde tilpasse forbruget med dit solcelleanlæg.

Afsnittet er laver i samarbejde med NRGi, og skal betragtes som reklame.

Vigtige links

Følg med på vores Facebook side, og husk at abonnere på bilpodcasten i din podcast app.

Direkte link til episoden på YouTube:https://youtu.be/RpaEKHk3VEw

Link til vores Facebook side: http://www.facebook.com/Bilpodcasten-104565232380232

Link til vores hjemmeside: http://www.bilpodcasten.dk

Link til vores instagram: https://www.instagram.com/bilpodcasten/

Link til vores YouTube kanal: Bilpodcasten – YouTube

Her kan du kontakte os, hvis du har input til podcasten, spørgsmål eller nogle emner som du gerne vil have, at vi tager med i en senere episode af Bilpodcasten.